İbadi, bazı Irak karşıtı kurumlara tepkili

  • 14 Temmuz 2017
  • 1.064 kez görüntülendi.
İbadi, bazı Irak karşıtı kurumlara tepkili

Irak başbakanı, Musul operasyonu sırasında, sözde insan hakları bazı kurumların iddialarını reddetti.

Lübnan el-Meyadin TV kanalının bildirdiğine göre Haydar İbadi Bağdat’ta düzenlenen haftalık oturumda, bazı uluslararası kurumların, Musul operasyonu sırasında bazı Iraklı güçlerce suç işlendiğine dair suçları reddederek, Iraklı güçlerin sivilleri kurtarmak için kendilerini tehlikeye attığını söyledi.

İbadi, uluslararsı insan hakları kurumların Musul’da ve IŞİD tarafından işgal edilen diğer bölgelerde 3 yıl yaşayan Irak halkı için hiç birşey yapmadığını, bu bölgelerin işgali boyunca kadınların ve çocukların köle olarak satılması, katledilmesi ve insan haklarının geniş çapta ayaklar altına alınmasına göz yumduklarını söyledi.

Irak güçlerinin gerçek anlamda insan hakları savunucu olduğunu belirten İbadi, bu yüzden kendi canlarını feda ettiğine işaretle, uluslararası insan hakları kurumlarından başka önerilerde bulunmalarını istedi.

İnsan hakları STK’lar, Irak güvenlik güçlerini, muhtemelen IŞİD ailesi olan en az 170 aileye, topluma yeniden kazandırma merkezinde kendilerince baskı uygulamakla suçluyor.

Iraklı yetkililer Musul’un doğusunda Bertele bölgesinde ilk kez topluma yeniden kazandırma merkezi kurdular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.