İbadi: Terörün kökü kazınmalı…

  • 10 Mart 2015
  • 764 kez görüntülendi.
İbadi: Terörün kökü kazınmalı…

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey güvenlik ve askeri konuları görüştü, el-İbadi, teröristlerin kökünün kazılmasına vurgu yaptı.
Irak Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre İbadi, Dempsey ve beraberindeki heyeti, “Yeşil Bölge’deki” ofisinde kabul etti. İkili Irak’taki güvenlik ve siyasi gelişmeleri ele aldı. Ayrıca Tikrit, Enbar’ın batısı, Felluce’nin doğusundaki IŞİD ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalar, Iraklı güçlerin silahlandırılması ve donatılması konusu da değerlendirdi.
İbadi ve Dempsey görüşmesinde, Musul’un kurtarılması konusu da konuşuldu.
Açıklamada sözlerine yer verilen İbadi, “Uluslararası toplumun Irak güvenlik güçlerine eğitim ve silahlandırma konusundaki desteğinin devamı çok önemli. Güçlerimiz, bölge ve dünya için tehdit oluşturan terör örgütü IŞİD çetelerine karşı ciddi başarılar elde ediyor. Teröristlerin Irak’a akışını durdurulması, kökünün kazılması ve finansmanın kesilmesi halinde IŞİD’i yakında bitirebilmemize yardımcı olacak” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.