İbadi Ve Hekim’den Protestolara İlişkin Açıklama

  • 18 Temmuz 2018
  • 1.824 kez görüntülendi.
İbadi Ve Hekim’den Protestolara İlişkin Açıklama

Irak Başbakanı Haydar el İbadi devam eden gösterilere ilişkin konuşarak; “emniyet güçlerine halkın can ve mal güvenliğini korumaları İçin kesin emir verdim” dedi.

 Göstericileri hükümet ile işbirliğine çağıran Irak Başbakanı İbadi, gösterileri provoke eden şahısların tespit edilerek emniyet güçlerine teslim edilmesini istedi.

Barışçıl gösterileri desteklediklerini belirten Irak Başbakanı, halkın gösteri yapma hakkının olduğunu söyleyerek; “kamu mallarına zarar veren ve provokelere açık gösterileri desteklemiyoruz” dedi.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin devam eden gösterilere ilişkin yarın ülke içerisindeki kanaat önderleri ve önemli isimler ile görüşeceği bildirildi.

Seyyid Ammar el Hekim, bugün BM temsilcisi ile yaptığı görüşmede; Irak’ta devam eden gösterilerin artan işsizlik ve yolsuzluklar nedeni ile olduğunu söyleyerek çözümün vahdet ve oluşturulacak milli hükümet de olduğunu belirtti.

Irak’ın tek gelir kaynağı ham petrol ihracatının büyük bir kısmının tedarik eden güneydeki Basra vilayetinde’ 8 Temmuz pazar günü başlayan gösteriler Zikar, Babil, Meysan, Divaniyye, Necef ve son olarak da başkent Bağdat’a sıçramıştı.

Hayat şartlarının iyileştirilmesinin talep edildiği gösterilerde su ve elektrik hizmetlerindeki aksaklıklar, işsizlik ve devlet dairelerindeki yolsuzluklar protesto ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.