İbadi ve Velayeti Irak gelişmelerini ele aldılar

Irak başbakanı Haydar İbadi Bağdat’ta İslam İnkılabı rehberi yüksek danışmanı Ali Ekber Velayeti ile görüşmesinde Iraklı güçlerin IŞİD ile mücadelesinin ülke topraklarının tamamen işgalden kurtuluncaya kadar devam edeceğini belirtti.
Irak başbakanlığı tarafından yayınlanan bildiride Ali Ekber Velayeti dün Irak başbakanı Haydar İbadi ile bir araya gelerek, bölgenin en önemli konuları, terörizm ile savaş ve ikili ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulundular.
İbadi Irak’ta IŞİD ile mücadelenin yakında sona ermesini umut ederek, IŞİD ile nihai savaşta bölge ülkelerinin güvenlik ve istihbarat alanında işbirliğinin zaruri olduğunu belirtti.
Bildiri uyarınca Ali Ekber Velayeti de Tahran’ın Irak hükümeti ve hakimiyeti ile ülkede vahdete destek verdiğini belirtti.
Dün Irak temaslarına başlayan İslam İnkılabı rehberi yüksek danışmanı Ali Ekber Velayeti daha önce Milli İttifak başkanı ve İslami Yüksek meclisi başkanı Ammar Hekim ile görüştü.