İbrahim Reisi: Bugün İran’da ortam direniş ve fesat ile mücadele ortamıdır

  • 18 Kasım 2019
  • 811 kez görüntülendi.
İbrahim Reisi: Bugün İran’da ortam direniş ve fesat ile mücadele ortamıdır

İran yargı kurumu başkanı Hüccetülislam Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, bugün İran’ın direniş ve fesat ile mücadele ortamı olduğunu belirterek, ‘fesat ile mücadele İslam inkılabı rehberinin buyurduğu gibi direniş sancağıdır ve biz de onun askerleri olarak bu sancağı taşıyacağız’ dedi.

El’Alem kanalına göre, Reisi, Lübnan Hizbullah hareket genel sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım’la görüşmesinde Hz.Peygamber (S) ve İmam Cafer Sadık’ın (S) veladet yıldönümlerini tebrik ederken, ‘bugünlerde bölgede düşmanların fitneci girişimleri dikkat çekici şekilde artış kaydetti ve buna karşı sahnede daha hazırlıklı, uyanık bir şeklide bulunmak zaruridir ve mücahit güçler basiretle düşmanları tanımalı ve düşmanların oyunlarına gelmemeli” dedi.

İran yargı kurumu başkanı Reisi, bugün İran’da iki ortamın olduğunu birinci ortamın müzakere yerine direniş ve diğerinin de fesat ile mücadele ortamı olduğunu söyledi.

Reisi, Avrupa’nın İran’ı Amerika ile müzakereye oturtmak için aracı olmaya çalıştıklarını ama İslam inkılabı rehberinin her zamanki basireti sayesinde, ABD ile müzakerenin bir manasının olmayacağını belirterek direnişi seçtiğini ve düşmanın da İran’ı bu direnişten geri adım attırmaya çalıştığını belirtti. Fesat ile mücadelede de İslam inkılabının özünde mücadele olduğunu belirterek, ama zaman sürecinde bazı aksamaların olduğunu ama fesat ile kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım da, Amerika’nın Lübnan’daki son gelişmeleri suistimal etmeye çalıştığını ve teknotratlardan bir hükümetin oluşturulmasının zaruri olduğunu belirterek ABD’nin Hizbullah hareketinin olmadığı bir hükümetin kurulmasını dayattığını ve bunun ise bir tür darbe olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.