İmam Ali Hamanei: Bu Yılki 22 Behmen, daha muhteşem olacak

  • 09 Şubat 2018
  • 1.054 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamanei: Bu Yılki 22 Behmen, daha muhteşem olacak

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İslam İnkılabı’nın önemli münasebetleri ve yevmullah’ın düzeni perçinleyen ve pekiştiren etkenlerden olduğunu belirterek, Allah’ın lütfuyla bu yılki 22 Behmen’in (İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümü) güzel ve coşkulu 22 Behmen’lerden olacağını vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Hamanei bugün Ordu Hava Kuvvetleri komutanları ve personelinin 19 Behmen 1357 yılında rahmetli İmam Humeyni’ye tarihi biat günü dolaysıyla Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Karargahı komutanları ve personelini kabul ettiği görüşmede, “bu yılki 22 Behmen (11 Şubat) merasimi her zamankinden daha coşkulu ve muhteşem bir şekilde gerçekleşecektir. Çünkü İran halkı, bazı ABD’li yetkililerin ileri sürdüğü boş laflar sonrası düşmanların yeni bir saldırganlık ve düşmanlık yapmak için gizlendiğini hissediyor. İnşallah bu sene herkes coşkuyla 11 Şubat merasimine katılır.” beyanatında bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi, İslam İnkılabı’nı yaşayan bir hakikat olarak niteleyip, bugün İnkılab’ın ilk günlerinden daha güçlü ve dayanıklı olduğuna vurgu yaparak, bugünkü devrimcilerin İnkılab’ın ilk günlerindeki devrimcilerden daha dirençli, bilinçli ve basiretli olduklarını, buna göre de, İnkılab’ın olgunlaştığını vurguladı.

İmam Ayetullah Hanameni ayrıca, uluslararası düzeyde zulüm ve fesat karşısında durup, onu rezil rüsva etmenin ilkeli politikalardan olduğunu belirterek, bugün dünyadaki en zalim ve acımasız sistemin ABD yönetimi olduğunu, hatta vahşi IŞİD’lilerden bile beter olduğunu kaydetti.

IŞİD’i Amerikalılar’ın türettiğini ve ABD’nin şimdiki başkanının da seçim kampanyası sırasında da buna değindiğini hatırlatan İslam İnkılabı Rehberi, IŞİD kuran Amerikalılar’ın onlara yardım ettiğini, ancak ABD yönetiminin uluslararası propagandasında insan hakları, mazlumlar ve hayvan haklarını savunduklarını iddia ettiklerini, ancak gerçekleri söyleyerek, onları rezil etmek gerektiğini beyan etti.

İmam Ayetullah Hamanei, Filistin halkına yönelik zulme 70 yıllık desteği ve Yemen halkına yapılan katliam ve zulümlere yardımının Amerikalılar’ın yaptığı zulümlerin bariz örneklerinden olduğunu hatırlatarak şöyle buyurdu: “Yemen altyapısı ve masum halkı gündelik olarak ABD müttefiklerince ve Amerikan silahlarıyla bombalanıyor; ancak ABD hükümeti herhangi bir itirazda bulunmaksızın demir parçalarıyla şov yapıp İran’ın Yemen’e füze taşıdığını iddia ediyor.  Yemen halkı kuşatılırken bu ülkeye füze nasıl sevk edilir?”

İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgedeki olaylar sırasında el attığı konular ve gösterdiği direnişinden bir örnek vererek İslam İnkılabı Rehberi şu ifadeleri kullandı: “Batı Asya bölgesinde ABD’liler direnişi ortadan kaldırmaya karar verdiler; ancak biz karşı çıkarak buna izin vermeyeceğimizi söyledik. Bugün tüm dünya  ABD’nin bu konuda başarısız olduğunu öğrendi. ABD başarısız oldu ve yapamadı, ancak biz istedik ve başardık.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.