İran ile Türkiye cumhurbaşkanları görüştü

  • 09 Şubat 2018
  • 1.096 kez görüntülendi.
İran ile Türkiye cumhurbaşkanları görüştü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani akşam saatlerinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla yaptığı görüşmede, İran ve Türkiye münasebetlerinin her alanda stratejik seviyeye yükselmesi gerektiğinin altını çizdi.

İran’in Türkiye ile ekonomik münasebetlerinde atılım yaşanması için hazır olduğunu ifade eden Ruhani, iki ülkenin milli para birimleriyle ticaretin bir an evvel başlamasının Tahran-Ankara münasebetlerine hız kızandıracağını vurguladı.

Bölgedeki birçok tehdidin İran ve Türkiye ve diğer İslam ülkelerinin çıkarlarını tehdit ettiğini hatırlatan Ruhani, iki ülke arasında siyasi istişareler ve işbirliğinin sürmesinin altını çizdi.

Ruhani ayrıca, İran, Türkiye ve Rusya’nın bölgesel konularda üçlü işbirliğinin zaruret arzettiğini belirterek, üç ülke cumhurbaşkanlarının Suriye gündemiyle İstanbul’da toplanması önerisine işaretle, bu toplantının düzenlenmesini memnuniyetle karşıladı.

Görüşmede Türkiye Cumhurbaşkanı da İran İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümünü Cumhurbaşkanı Ruhani ve İran halkına kutlayarak, Tahran-Ankara münasebetlerinin her alanda derinleşmesini istediklerini kaydetti.

Erdoğan, ticarette milli paraların kullanılmasını İran ve Türkiye için önemli niteledi.

İran ve Türkiye’nin birçok bölgesel ve uluslararası konulardaki görüşlerinin ortak olduğuna dikkat çeken Erdoğan, yeni bölgesel tehditlerin Türkiye ve İran’ın işbirliğinin önemli olduğunu gösterdiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.