İmam Hamanei: Yeni yıl, ”direniş ekonomisi, eylem ve amel” yılı

  • 20 Mart 2016
  • 1.046 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Yeni yıl, ”direniş ekonomisi, eylem ve amel” yılı
Dünya Müslümanları ve Mustazafları rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamenei hicri şemsi 1395 yılın başlaması nedeni ile yayınladığı mesajda yeni yıl ve Nevruz bayramını tüm İranlılar ve vatandaşlara tebrik ederken, yeni yılın “direniş ekonomisi, eylem ve amel” yılı olarak adlandırdı.

İmam Ayetullah Hamenei bugün yayınladığı mesajda Hz. Fatıma’nın –sa- kutlu veladetinin hş 1395 yılın başı ve sonunda bulunmasına işaretle, bu yılım İran halkı için kutlu bir yıl olmasını dileyerek, o Yüce bayanın maneviyatından yararlanarak, o hazretin yaşamı ve direktiflerinden yararlanılmayı umut etti.

İslam inkılabı rehberi geçen 1394 yılını değerlendirmede eski yıllarda olduğu gibi “tatlı ve acı olaylar”, “inişler ve çıkışlar”, “fırsatlar ve tehditlerden” oluştuğunu belirterek, şöyle buyurdu: ” Mina” olayı acısı, “22 Behmen yürüyüşleri ve 7 İsfend seçimleri” tatlılığı, ayrıca “BERCAM tecrübesi ve uyandırdığı umutların yanındaki endişeler”in tümü, 1394 yılını olayları idi.

İslam inkılabı rehberi önümüzdeki yılda umutlar, fırsatlar ve tehditlere işaretle, yeni yılda fırsatları gerçek anlamda kullanma ve tehditleri de fırsata çevirmeye vurgu yaparak, öyle ki yıl sonunda yaşanan farklılıkların hissedilmesi gerektiğini, bu umutların gerçekleşmesi için “faaliyet”, “gece gündüz çalışma”, ve “durmaksızın çalışmak” gerektiğini belirtti.

İmam Ayetullah Hamenei İran halkının genel hareketindeki temel konuya işaretle, “İran halkı kendini düşmanın tehditlerinden çıkartması ve düşman tarafından gelen hasarları sıfıra indirmesi gerekir” diye buyurdu.

İslam inkılabı rehberi bu önemli harekette önceliğin “ekonomi” olduğuna işaretle, “Eğer halk, hükümet ve tüm İran yetkilileri, ekonomi alanında doğru ve yerinde işler yapabilirlerse, bu işlerin de “sosyal sorunlar ve hasarlar”, “kültürel ve ahlaki konular” gibi konularda da etkili olabilmesi umut edilebilir” diye buyurdu.

İmam Ayetullah Hamenei, “iç üretim”, “iş fırsatların oluşması ve işsizliğin giderilmesi”, “durgunlukla mücadele ve ekonomi kalkınma ve hareketliliği” ülke ekonomisindeki temel konular olduğunu belirterek şöyle dedi: Bu konular, halkın konularıdır ve halk onları hisseder ve talep eder ve yetkililerin açıklamaları ile istatistik veriler de halkın bu isteklerinin yerinde olduğunu gösteriyor.

İmam Ayetullah Hamenei “direniş ekonomisini” ekonomik sorunların ilacı ve halkın taleplerinin karşılığı olduğuna işaretle, mesajının devamında şunları belirtti: Direniş ekonomisi ile işsizlik ve durgunluğa savaş açılabilir, pahalılık kontrol edilebilir ve düşman tehditlerine karşı direnilebilir ve ülke için bir çok fırsatlar oluşturarak kullanılabilir.

İslam inkılabı rehberi bu başarılara ulaşma şartının direniş ekonomisi temelinde çalışmalar olduğunu ifade edere, yetkililerin görevinin ise direniş ekonomisi alanında “pratik eylem” olduğunu belirterek, “Direniş ekonomisi programlarına uymak ve faaliyetleri devam etmesi gerekir ve çalışma sonucu “yerde” halka gösterilmeli” vurgusu yaptı.

İslam inkılabı rehberi  İmam Ayetullah Hamenei ” direniş ekonomisi, eylem ve amel”i ülke ihtiyaçlarının giderilmesine doğru açık ve direkt bir yol gibi olduğunu belirterek, bu alanda tüm çalışanlara teşekkür edip, “Eylem ve amel doğru bir planlama ile birlikte olursa, muhakkak yıl sonunda sonuçları açıkça görülür” dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.