İmam Seccad’ın -as- şehadet yıl dönümü

  • 22 Eylül 2018
  • 2.303 kez görüntülendi.
İmam Seccad’ın -as- şehadet yıl dönümü

Bugün miladi 22 eylül 2018’ye tekabül eden HK 12 Muharrem 1440, Ehlibeyt imamlarının parlayan yıldızlarından, İmam Hüseyin’in -as- evladı, Hz. İmam Zeynülabidin’in -as- şehadet yıl dönümüdür.

Seccad yani çok çok secde eden olarak da bilinen İmam Zeynülabidin -as- hk 38 yılında Medine’de ve ehlibeytin en zor dönemleri geçirdiği bir süreçte dünyaya geldi.

Kerbela faciasında hasta olan İmam Seccad -as- İmam Hüseyin’in -as- şanlı kıyamı ardından bu hareketin mesajını yaymak ve babasının başlattığı yolu devam ettirmek görevini üstlendi ve bu kıyamın önemi ve mahiyetini göstermek için çok çaba harcadı.

Ehlibeyt imamlarının 4.sü gerçek Kur’ani tealimin yayılması ve İslami kültür ve medeniyetinin kurulması için de çok çalıştı ve sahip olduğu ileri görüşü ile müslüman bilim adamları yetiştirerek Kur’an ve Peygamberin -saa- sünnetini korumaya çalıştı.

O hazret bir çok değerli insanı, dini kıstaslarla yetiştirdi öyle ki tarihi rivayetlere göre sayıları en az 170 olarak zikredilmekte.

İmam Seccad’dan -as- günümüze kadar ulaşan bir diğer önemli ve değerli mirası ise, müslümanlar arasında kıymetli olan ve İslam’ın ebedi tealimini dua kalıbında insanlara sunan Sahife Seccadiye kitabıdır.

İRİB olarak İmam Seccad’ın -as- şehadeti münasebeti ile tüm müslümanlara taziyelerimizi bildiriyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.