Ruhani: Ekonomik savaşın yenilen tarafı ABD olacak

  • 22 Eylül 2018
  • 1.141 kez görüntülendi.
Ruhani: Ekonomik savaşın yenilen tarafı ABD olacak

Tahran’da yapılan askeri geçit töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirerek İran’ın herhangi bir ülkeye saldırmayı planlamadığını vurguladı.

Kutsal Savunma Dönemi anısına bugün sabah saatlerinde Tahran’da yapılan askeri geçit töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirerek İran’ın herhangi bir ülkeye saldırmayı planlamadığını vurguladı.

Günümüzde artık vesayet savaşlarına yer olmadığını belirten Ruhani, “ABD bizzat İranlıların karşısına geçerek taahhütsüzlüğü kendisi başlatmıştır. Bunlara rağmen milletimiz ilk adımda onları hayal kırıklığına uğrattı. Saddam’ın başına gelenler ABD’nin de kaderi olacak” diye konuştu.

İran’ın artık dünya üzerinde siyasi, hukuki ve ahlaki açıdan zafere ulaştığını hatırlatan Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü: Lahey Adalet Divanı’na açtığımız davadan dolayı ABD gayet sinirli ve öfkeli. ABD bize karşı psikolojik ve ekonomik bir savaş başlatmıştır fakat bunun sonu 8 senelik Kutsal Savınma Dönemi’nden daha olumlu olacak. O dönemde Batı ile Doğu, Saddam’ın arkasında olsa da günümüzde tüm dünya bizi destekleyerek ABD’nin yaptıklarını kınıyor. Tarih gelecek aylarda da göreceğimiz gibi bu savaşın yenilen tarafının ABD olacağını ışığa çıkaracak. Böylece tüm meydanlarda zirveye ulaşmayı başaran İran halkı zafere ulaşmış olacak.

Hasan Ruhani konuşmasının bir diğer bölümünde ise, “Onlar bizden savunmamız için ürettiğimiz silahları bir kenara bırakıp füzelerimizi göz ardı etmemizi istiyorlar fakat savunma kapasitemizi azalmayarak tam tersine günden güne geliştirilmesine çalışacağız” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.