İmam Seyyid Ali Hamanei’nin yeni yıl mesajı

  • 21 Mart 2022
  • 138 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei’nin yeni yıl mesajı

Dünya Mazlumları ve Müslümanları lideri İmam Seyyid Ali Ayetullah Hamanei hicri şemsi 1401 yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı tebrik mesajında, yeni yılı “Bilim temelli, istihdam yaratan üretim” yılı adlandırdı.

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Hamanei’nin enformasyon merkezinin haberine göre, İmam Ayetullah Hamanei hicri şemsi 1401 yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, Nevruz bayramı ve alemin son kurtarıcısı Hz. Mehdi’nin -s- veladet yıl dönümü dolayısıyla gönülleri bir olan tüm milletleri, şehit ailelerini ve sağlık, güvenlik, direniş ve bilim alanlarını ve büyük fedakarlıkla çalışan herkesi tebrik ederek, yeni yılı “Bilim temelli, istihdam yaratan üretim” yılı adlandırdı.

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Hamanei hş. 1400 yılını da diğer yıllar gibi engebeli bir niteleyerek şöyle buyurdu:

Cumhurbaşkanlığı gibi önemli ve büyük seçimler geçen senenin en nemli engebelerinden ve güzel olaylarından biriydi. İran milleti koronavirüs pandemisinin şiddetli tehlikesine rağmen seçimlere katılarak yeni bir hükümeti iş başına getirdi, ki mevcut işaretlere göre halkçı ve saygı değer önceki hükümetten farklı bir yolu izleyen ve halkın arasında bazı umutları yeniden canlandıran bir hükümettir.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei mesajının devamında koronavirüs salgını ile ciddi mücadele ve gerekli aşı temin edilerek kayıp sayısını önemli oranda düşürme başarısı da hş. 1400 yılının bir başka önemli gelişmesi olduğunu belirtırken, bu yılda yaşanan hadiselerin arasında bir başka doruk noktasına temas ederek şöyle buyurdu:

İranlı uzmanlar bir kaç çeşit yeni ve muteber aşı üretmekten uzaya uydu göndermeye kadar bilim ve teknoloji alanlarında büyük işleri başardılar.

Amerikalı yetkililerin İran’a karşı izledikleri azami baskı politikasında zilletli bir şekilde yenilgiye uğradıklarını itiraf etmelerini uluslararası boyutta hş. 1400 yılının bir başka güzel gelişmesi olduğunu kaydeden İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei, İran milletinin direnişi bu zafere vesile olduğunu ve gerçekte bu zaferi İran milleti kazandığını vurguladı.

Hş. 1400 yılında dünyanın başka bölgelerinde meydana gelen hadiselerin mesajlarına temas eden Ayetullah Hamanei, bu hadiselerin hepsi İran milletinin küresel istikbara karşı izlediği tutumun doğruluğunu ortaya koyduğunu beyan etti.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei halkın geçim sıkıntısı, pahalılık ve enflasyon hş. 1400 yılının en acı gelişmesi olduğunu belirterek şöyle ekledi:

İktisadi sorunların çaresi vardır ve mutlaka halledilmelidir; gerçi aceleci olmak ve bu sorunların hemen bertaraf edilmesini beklemek gerçekçi olamaz. Umarız bu sorunların bir bölümü hş. 15. Yüzyılın ilk yılı olan yeni yılda çözümlenir.

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Hamanei konuşmasının devamında yeni yılın sloganını belirlemenin amacı, devlet kurumlarının yetkilileri ve halk kitlelerinin hareketine yön vermek olduğunu belirterek şöyle dedi:

Bazı yıllarda yılın sloganına uygun olarak iyi başarılar sağlandı, ama bazı yıllarda da yeterli çalışmalar yürütülmedi. Bu arada hş. 1400 yılının sloganı olan “üretim, destekler ve engelleri bertaraf etme” sloganı doğrultusunda iyi çalışmalar yürütüldü ve bu çalışmalar devam etmelidir.

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Hamanei son yıllarda seçilen sloganlarda sürekli üretim meselesinin üzerinde odaklanmalarının sebebini de şöyle açıkladı:

Üretim iktisadi sorunların çözüm anahtarı ve iktisadi zorlukları aşmanın esas yoludur. Üstelik iktisadi büyüme, istihdam alanlarının artması, enflasyonun gerilemesi, kişi başına gelirin artması, kamu refahının iyileşmesi ve ayrıca milli öz güven ve izzet duygusunun güçlenmesi, son yıllarda üzerinde durarak iyi etkileri olan milli üretim adında bir iksirin yaygınlaşmasına bağlıdır.

İmam Ayetullah Hamanei şöyle ekledi:

Buna göre bu yıl yine üretim meselesine vurgu yapıyorum; tabi üretimin yeni bir katmanı ve çehresi olan temel bilimli ve istihdam yaratan üretimi de ekliyorum.

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Hamanei bilim temelli ve istihdam yaratan üretimin kriter olarak belirlenmesi tüm iktisadi hedeflerde ileriye dönük ve hissedilir şekilde harekete sebebiyet vereceğini belirterek, şöyle dedi:

1401 yılının sloganı “Bilim temelli, istihdam yaratan üretim”dir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.