Irak Asaib’ul Hak Hareketi: ABD, BAE ve İsrail Irak’ta huzursuzlukları körüklüyor

  • 04 Kasım 2019
  • 860 kez görüntülendi.
Irak Asaib’ul Hak Hareketi: ABD, BAE ve İsrail Irak’ta huzursuzlukları körüklüyor

Irak’ın Asaib’ul Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays Hazali, ABD, BAE, İsrail şer üçgeni, Irak’ta huzursuzlukları ve çatışmaları körüklediklerini vurguladı.

Pazar günü El Irakiyye kanalına konuşan Asaib’ul Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays Hazali, Irak’ta yaşanan son huzursuzluklarda ecnebi müdahalesini kanıtlayan belgelerin bulunduğunu belirterek, anarşistlere bundan daha fazla Irak’ın güvenliğini tehdit etmelerine müsaade etmemek gerektiğini belirtti.

Asaib’ul Hak hareketi Genel Sekreteri Kays Hazali son günlerde Irak halkının gönüllü seferberlik kurumu Haşdi Şabi teşkilatına yönelik kumpaslara da işaret ederek, bazıları Haşdi Şabi hareketini zayıflatmak için Irak’ın tüm sorunlarından bu hareketi sorumlu tutmaya çalıştığını ifade etti.

Irak’ın bazı eyaletleri ve başkent Bağdat’ta kamu hizmetlerinin yetersizliği, işsizlik ve bürokraside fesat gibi durumlara itiraz hareketi başlarken, son günlerde itirazların şiddete dönüştüğü ve onlarca ölü ve yaralı geride bıraktığı anlaşılıyor.

İşaretler ise Irak’ta protesto eylemi kendiliğinden ve halk tarafından başlamadığını ve ecnebi odakların itirazların şekillenmesinde rol ifa ettiklerini gösteriyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.