Irak Başbakanı Abdulmehdi: Irak’ta normal yaşantıya dönme zamanı gelmiştir

  • 04 Kasım 2019
  • 842 kez görüntülendi.
Irak Başbakanı Abdulmehdi: Irak’ta normal yaşantıya dönme zamanı gelmiştir

Irak Başbakanı dün ülkedeki muhaliflere yönelik yayınladığı bilidiride; “bir aylık itirazlar ve hedeflerinin araştırılmasının ardından, artık ülkeye normal şartların geri dönme zamanı gelmiştir”, ifadelerini kullandı.

İRNA’nın verdiği habere göre, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi yayınladığı bildiride,  itiraz ve barışçıl gösterilerin kanuni bir şekilde düzenlenmesinin hükümete destek olabileceğini ve göstericiler arasındaki komplo ve fitne yapmaya çalışanların ayırt edilmesi gereğine vurgu yaptı.

Bağdat operasyon Komutanı Geys el-Muhammedavi ise dün  göstericilerin huzurunda yaptığı açıklamada halkın haklı taleplerine destek verdiğini belirtti.

El-Muhammedavi açıklamasında Bağdat’ta sokağa çıkma yasağının da artık kaldırıldığını belirtti.

Irak’tan ulaşan bir başka haberde ise, Irak güvenlik kurumu enformasyon kaynaklarının bildirisinde, Irak terörizmle mücadele grubunun “Ebuharun”  adlı meşhur teröristi  bir operasyon sırasında ele geçirmeyi başardıklarını belirtti.

Sözkonusu teröristin soruşturulmasının ardından Irak’taki gösterilerde kullanılmak amacıyla  planlanan bir patlayıcı madde deposunun keşfedildiği bildirildi.

Öte yandan Irak polisi dün göstericilerin arasına girmek isteyen silahlı bir başka kişiyi de tutukladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.