Irak başbakanından ABD’ye müdahale eleştirisi

  • 13 Kasım 2019
  • 1.114 kez görüntülendi.
Irak başbakanından ABD’ye müdahale eleştirisi

Irak başbakanı Adil Abdulmehdi, Irak cadde ve sokaklarındaki gösterilerden Amerika’nın müdahaleci tutumunu dolaylı olarak eleştirdi.

İRNA’nın haberine göre, Abbdulmehdi,  bakanlar kurulu oturumunda yaptığı konuşmada, ABD’nin Irak’ta erken genel seçimlerin ve reformların yapılmasına dair müdahaleci açıklamasına tepki gösterdi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, 1 Ekim’den bu yana başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimdeki vilayetlerde devam eden hükümet karşıtı gösterilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abdulmehdi, göstericilerin önemli talepleri arasında yer alan yolsuzluk konusuna dair ise “Çözülmesi gereken sorunların başında yolsuzluk geliyor. Ayrıca, yolsuzluğa teşvik edici sistemle de mücadele etmeliyiz.” dedi.

ABD’nin Irak’taki olaylarla ilgili olarak müdahaleci tutumuna daha önce Mukteda Sadr, Seyyid Ammar Hekim gibi Irak’ın tanınmış şahsiyetleri de tepki göstermişti.

Irak’ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim’de harekete geçen eylemciler, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilere 25 Ekim’de yeniden başlamıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.