Irak başbakanlık ofisinden Erbil yönetimine çağrı

  • 07 Kasım 2017
  • 1.181 kez görüntülendi.
Irak başbakanlık ofisinden Erbil yönetimine çağrı

Irak başbakanlık ofisi, Irak Kürt Yerel Yönetimi yetkililerinden Irak’tan ayrılmama konusunda açık tutum ortaya koymasını istedi.

Sumeriye News’in yazdığına  göre, Irak başbakanlık ofisi, yayınladığı bildiriyle, “Irak hükümeti, ülkenin birliği, anayasası ve federal yüksek mahkemenin kararına bağlıdır” dedi.

Bildiride, Irak başbakanı Haydar el’İbadi, Federal Yüksek Mahkeme’nin hiç bir şekilde Irak anayasasının Irak’ın parçalanmasına izin vermediği ve vermeyeceğini ve Irak hükümetinin bütün girişimlerinin de bu çerçevede olduğunu bildirdiğini ve bu doğrultuda yetkilerini kullandığını bildirdi.

Irak başbakanlık ofisi Erbil yönetiminden, Irak’tan ayrılmayı bırakmaları ve Yüksek Mahkeme’nin kararlarına bağlı kaldığını açıklamasını istedi.

Bu arada Kürt yerel yönetimi başbakanı Neçirvan Barzani de, Bağdat yönetimiyle anayasa çerçevesinde görüşmelere hazır olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.