Irak güçleri, 75 IŞİD teröristini öldürdü

  • 04 Haziran 2015
  • 657 kez görüntülendi.
Irak güçleri, 75 IŞİD teröristini öldürdü

Irak İçişleri Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, bu ülke halkı ve askeri güçlerinin Tikrit’in kuzeyi ve El Kemre bölgesine yönelik düzenledikleri IŞİD karşıtı operasyonlarda en az 75 IŞİD üyesini öldürmeyi başardıklarını belirtti.
Irak’ın El Mesele internet sitesinin bugün verdiği haberde, Irak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tikrit’in kuzeyine yönelik düzenlenen askeri operasyonda, terör örgütü IŞİD üyesi 40 teröristin öldüğü ve onlara ait askeri teçhizat ve 4 zırhlı aracın imha edildiği belirtildi.
Öte yandan, Irak halk ve askeri güçlerinin El Anbar eyaletindeki El Kerme’nin kuzeyine yönelik düzenledikleri operasyonlarında 35 IŞİD unsurunu öldürdükleri ve araçlarını da imha ettikleri bildirildi.
Irak aşiret güçlerinin başkanlarından Sadun Hanfer ise yaptığı açıklamada, ortak askeri güçlerin El Keremenin Kuzeyindeki El Keret ve El Buşihet bölgesinde terör örgütü IŞİD’ın sığınaklarını yıkıp, 8 teröristi öldürdüklerini kaydetti.
Bağdat Operasyon Başkanı Tuğgeneral Saad Maan da bundan önce yaptığı açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin El Kemre bölgesinde kontrolü tamamen elinde bulundurduğu ve bu bölgenin terör örgütü IŞİD üyelerinin mezarlığı haline geleceğini belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.