Irak Hizbullah’ından ABD’ye çok sert uyarı

  • 23 Ağustos 2019
  • 1.562 kez görüntülendi.
Irak Hizbullah’ından ABD’ye çok sert uyarı

‘Irak Hizbullah Tugayları’ dün gece yaptığı açıklamada, ‘Beled’ hava üssündeki son patlamaya tepki gösterirken, bölgedeki tüm ABD hava üsslerinin bu tugayların füzelerinin hedefinde olduğunu belirtti.

Irak Hizbullah Tugayları yayınladığı bildiride, Irak’ta meydana gelen patlamadan Amerika’yı sorumlu tutarken, düşman ABD’ye son kez uyarıda bulunup, direniş üsslerine her türlü saldırının cevabının çok sert ve ağır olacağını belirtti.

Irak basını, Salı gecesi Irak Haşdi Şabi güçlerinin Salahaddin eyaletinde yer alan Beled hava üssündeki mühimmat deposunda patlama ve yangın meydana geldiğini belirtti.

Sözkonusu patlamanın, son bir hafta içinde Haşdi Şabi güçlerinin üslerinde meydana gelen ikinci şiddetli patlama olduğu belirtiliyor.

Bazı Iraklı kaynaklar sözkonusu patlamanın yabancı kaynaklı olduğunu bildiriyor.

Öte yandan Irak Haşdi Şabi komutanlığı dün gece yayınladığı bildiride, Bağdat çevresinde bir adet İHA casus uçağının belirlenerek imha edildiğini belirtti.

Irak Haşdi Şabi mühimmat deposunda son bir ay içinde meydana gelen patlamalar nedeniyle Irak halk güçleri komutan yardımcısı Ebu Mehdi el Muhendis çarşamba günü yayınladığı bildiride, sözkonusu hadiselerde ABD’nin parmağı olduğunu ve bu gibi olayların tekrarlanması ve direniş üslerinde yabancı İHA’ların görülmesinin çok sert karşılığının olacağını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.