Irak Meclis Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani ile görüştü

  • 18 Aralık 2014
  • 806 kez görüntülendi.
Irak Meclis Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani ile görüştü

İslam Cumhuriyeti Nizamı Maslahatını Teşhis Kurulu Başkanı, tekfirilerin hayatının halklar arasında ihtilaf ve güvensizliklere bağlı olduğunu bildirdi.

Habere göre dün Tahran’da Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile görüşen İslam Cumhuriyeti Nizamı Maslahatını Teşhis Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, İslam devletlerinin kendi aralarında anlaşmazlık ve ihtilaf içinde oldukları bir ortamda tekfiri terör örgütlerin, Lahur’da bir okulu ve Filipinlerde bir camiyi havaya uçurmaya, Sana’da terör patlamasında bulunmaya fırsat bulduklarını söyledi.

Bugün artık şiddet ve terörün etkili olamayacağı yeni bir ortam oluştuğunu ve hatta dünya için karar verenler açısından da en iyi yol ve metodun siyasi diyaloglar olduğunu hatırlatan İslam Cumhuriyeti Nizamı Maslahatını Teşhis Kurulu Başkanı, İslam ülkelerinden mevcut sorunların çözümlenmesi için ortak taktikler uygulamalarını ve dayanışma içinde olmalarını istedi.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi de bu görüşmede Irak’ın mevcut şartlarının bölge ve dünya için bir kaygı unsuru olduğunu hatırlatarak, bölge sorunlarının giderilmesi amacıyla tüm siyasi v edini gruplar, bölgesel ve dünya toplulukları arasında yakın bir diyalog ve dayanışmanın şart olduğunu hatırlattı.

Dünya piyasalarında petrol fiyatlarının düşmesinin güvenlik meseleleriyle yakından alakadar olduğunu belirten el-Cuburi, bölgedeki siyasi ve güvenlik çatışma ortamının dünyanın bir çok ülkesinde halkın ekonomisi üzerinde çok olumsuz etkiler bıraktığını söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.