Irakçı: Nükleer görüşmelerde uzun yol kat etmek gerek

  • 06 Mart 2015
  • 777 kez görüntülendi.
Irakçı: Nükleer görüşmelerde uzun yol kat etmek gerek

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakan yardımcısı Abbas Irakçı, nükleer müzakerelerde bazı ilerlemelerin kaydedildiğini belirterek fakat nihai anlaşmaya kadar daha uzun yolun bulunduğunu belirtti.
Abbas Irakçı dün akşam İsviçre Montrö nükleer görüşmelerin ardından PRESSTV kanalına verdiği demeçte, 5+1 ile çeşitli düzeylerde 4 günlük görüşmelerin ardından bazı ilerlemelerin yaşandığı fakat halen bazı konulardan ihtilafların halen mevcut olduğunu söyleyebileceklerini ifade etti.
Nükleer müzakereci heyeti ikinci adamı ayrıca halen bazı zorlukların var olduğunu, giderilmesi gereken ihtilafların yaşandığını, ve var olan boşlukları doldurmak gerektiğini belirterek, bu yüzden bir kez daha 15 martta bir araya geleceklerini söyledi.
Dışişleri bakan yardımcısı detaylar üzerindeki çalışmalara devam edeceklerini ve temmuz ayında anlaşmaya varmayı umut etti.
Irakçı karşı tarafın yaptırımlara devam etme ısrarının görüşmelerin yavaşlamasına sebep olduğuna işaretle, yaptırımların kaldırılması konusunda gereken anlayışın var olması gerektiğini, başta güvenlik olmak üzere hiçbir yaptırımın olmamasının altını çizdi. Üst düzey nükleer müzakereci, nükleer anlaşmanın sadece İran’a karşı tüm yaptırımların aynı zamanda kaldırılması ile gerçekleşebileceğini belirtti.
İran ve 5+1 grubu İsviçre Montrö görüşmeleri Perşembe akşamı sona erdi. Budan önce İran ve Amerika dışişleri bakanları da aynı kentte 3 gün boyunca bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.