UAEA yönetim kurulu Siyonist rejimi eleştirdi…

  • 06 Mart 2015
  • 743 kez görüntülendi.
UAEA yönetim kurulu Siyonist rejimi eleştirdi…

UAEA yönetim kurulu mevsimsel toplantısı, İran ve bazı Arap ile diğer ülke temsilcilerinin Siyonist rejimi eleştirmesi ile dün Cenevre’de çalışmalarını bitirdi.
İRNA’nın bildirdiğine göre yönetim kurulu toplantısında, İran İslam cumhuriyeti, Arap Birliği ve bazı diğer üyelerin temsilcileri, 2010 yılı kararlarını 2012 yılında gözden geçirilmesi kararlaştırılan nükleer silahlardan arınmış Ortadoğu oturumunun düzenlenmemesi konusunda görüştüler.
İran, Arap ülkeleri ve Venezüella ile Küba ve diğer bazı üyeler, Ortadoğu’nun nükleer silahlardan arındırılmasına en büyük engelin Siyonist rejimin gizli nükleer programları olduğunu belirttiler.
Buna karşı Amerika ve AB temsilcileri de Siyonist rejime destek mahiyetinde konuştular.
İran İslam cumhuriyeti heyeti Siyonist rejime özellikle BM güvenlik konseyinde ırkçı rejime her türlü baskının uygulanmasına engel olan destekçilerini eleştirerek, bu konuyu bahar aylarında New York’ta düzenlenecek olan NPT’yi gözden geçirme konferansında ciddiyetle takip edeceğini, 2012 konferansın düzenlenmesinde görevini yerine getirmeyenlerin 2015 konferansında buna cevap vermeleri gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.