Irak’ın Selahattin eyaleti tamamen kurtarıldı

  • 12 Mayıs 2015
  • 906 kez görüntülendi.
Irak’ın Selahattin eyaleti tamamen kurtarıldı

Irak güvenlik kaynakları, ülkenin kuzeyinde yer alan Selahattin eyaletinin tamamen teröristlerin işgalinden kurtarıldığını bildirdiler.

Irak halk seferberlik güçleri komutanı ve Bedir kurumu genel sekreteri Hadi el-Ameri, bugün Lübnan’ın el-Menar kanalına yaptığı açıklamada, Irak ordusunun terörist örgütler karşısında son elde ettiği önemli zaferlere temasla, Iraklı güçlerin teröristleri tamamen bu bölgeden çıkarmayı başardıklarını ve bu operasyonda teröristlerden bir çoğunu da öldürdüklerini söyledi.

Halı hazırda Selahattin eyaletinin güvenliğini tam olarak sağlandığını belirten Irak halk seferberlik güçleri komutanı ve Bedir kurumu genel sekreteri Hadi el-Ameri bölge halkının artık kendi ev barklarına geri dönmekte olduklarını söyledi.

El-Ameri Tikrit’in doğusunda yer alan Acil petrol bölgesinin kurtarılmasına da temas ederek, bu bölgenin tekfiri terör örgütleri ile şiddetli çarpışmalardan sonra kurtarıldığını ve bu operasyonda teröristlerden 73 kişinin öldürüldüğünü bir çoğunun da yaralandığını söyledi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.