Iraklı Gruplar ABD’nin Ülkeden Çıkarılması İçin Anlaştılar

  • 01 Ocak 2020
  • 818 kez görüntülendi.
Iraklı Gruplar ABD’nin Ülkeden Çıkarılması İçin Anlaştılar

Irak Fetih Koalisyonu temsilcisi, Mukkteda Sadr’ın Amerika askerlerini siyasi ve yasal yollarla bu ülkeden çıkarma konusundaki planını destekledi.

Hadi Amiri liderliğindeki Fetih Koalisyonu milletvekillerinden Fazıl el-Fetelavi, Irak Sadr Hareketi liderinin Amerika askerlerini yasal ve siyasi yollardan Irak’tan çıkarma konusundaki planını destekledi ve Fetih Koalisyonunun, Mukteda Sadr liderliğindeki Sairun Koalisyonu ile bu alanda iş birliği yapmaya kararlı olduğunu söyledi.

Fazıl el-Fetelavi şu ifadelerde bulundu: ‘100’den fazla delege, parlamentonun bir sonraki oturumunda ABD kuvvetlerini Irak’tan çıkartmayı teklif etme, bu teklifi değerlendirme ve teklifi oylama konusundaki talebi imzaladı.

Mukteda Sadr’ın, ulusal siyasi grupları Amerika askerlerini Irak’tan çıkarmak için kendisiyle iş birliği yapmaya davet ettiği bu girişimini memnuniyetle karşılıyoruz ve Fetih Koalisyonu, Mukteda Sadr liderliğindeki Sairun Koalisyonu ile, Amerika kuvvetlerini Irak’tan çıkarma konusundaki planı ilerletmek için iş birliği yapacaktır.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.