Irak’ta Durum Kontrol Altında

  • 04 Ekim 2019
  • 1.250 kez görüntülendi.
Irak’ta Durum Kontrol Altında
 Irak güvenlik kaynakları, barışçıl gösterilerin üst üste üç gün düzenlenmesine rağmen, Irak şehirlerindeki güvenlik durumunun kontrol altında olduğunu ve endişelenecek bir durumun olmadığını belirtti.
Irak resmi haber ajansı INA’nın Ortak Operasyonlar Komutanlığı’ndan edildiği bilgilere göre, Irak kuvvetleri, Irak’ın birçok eyaletinde yapılan bazı gösterilere rağmen durumu kontrol altına olmayı başardı.
INA haber ajansının sahadaki muhabirlerinin bildirdiğine göre, Basra’daki güvenlik güçleri durumu kontrol altına alarak, kamu binalarına giden yolların güvenliğini sağladı.
Basra Ortak Operasyonlar Komutanlığı da kısa bir açıklama yaparak, eyaletin genelinde istikrarın hakim olduğunu ve endişeye sebep olmadığını söyledi.
Irak’ın bazı şehirlerinde istihdamın, hizmetlerin ve yolsuzluğun yayılmasını ve buna karşı ciddi bir mücadelenin bulunmamasını protesto etmek için salı gününden itibaren gösteriler başlamış, üçüncü gününde de devam etmişti.
Irak Başbakanı Abdulmehdi hükümeti, protestocuların meşru taleplerini gözden geçirmek ve tekrar huzuru sağlamak için protestocuların temsilcileriyle görüşmelerin yapılacağını açıkladı.
Irak hükümeti, protestocuların barışçıl gösteriler düzenlemelerinin meşru hakları olduğunu; ancak yasalara saygı göstermeleri ve barışçıl gösterinin dışına çıkacak herhangi bir eylemde bulunmaktan kaçınmaları konusunda uyarıda bulundu.
Irak hükümeti huzuru korumak için, Necef, Babil, Maysan ve Digar gibi bazı illere kısıtlamalar getirdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.