Irak’ta yolsuzluktan dolayı binlerce kamu çalışanı ihraç edildi

  • 04 Ekim 2019
  • 1.064 kez görüntülendi.
Irak’ta yolsuzluktan dolayı binlerce kamu çalışanı ihraç edildi

Irak’ta yolsuzlukla mücadele yüksek şurası başbakan Adil Abdulmehdi’nin başkanlığında dün gece aldığı kararda, binlerce kamu görevlisini mali yolsuzluktan dolayı ihraç etti.

Irak halkının mali yolsuzlukla mücadele, halka hizmet götürülmesi ve iş sahalarının açılması yönündeki talepleri doğrultusunda alınan bu karar Irak’ta son günlerde artan şiddet olaylarının ardından geldi.

Bu arada Irak’ın başkenti Bağdat’ta başlayan ve ardından Irak’ın birçok kentine sıçrayan hükümet karşıtı protestolar nedeniyle Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, sabah saat 5’te Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan etti. Irak Başbakanı Abdülmehdi, kararın ülkedeki siyasi tarafların gerçekleştirdiği toplantıda alındığını belirterek, “Sokağa çıkma yasağı kararı, düzeni, iç güvenliği, kamu malını, göstericileri güvenlik güçlerine saldıran provokatörlerden korumak ve erbaini ziyaretinin düzenlenmesi amacıyla alındı” dedi.

Abdülmehdi açıklamasında, sokağa çıkma yasağının uçakla yolculuk yapacak kişileri, hastane ile elektrik kurumları gibi çalışanları kapsamadığını kaydetti.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta sokağa çıkma yasağına karşın protestolar devam ederken, Tahrir Meydanı ve çevresinde zaman zaman arbede yaşanıyor. Irak İnsan Hakları Örgütü, gösterilerde şu ana kadar 19 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Gösterilerin üçüncü gününde cadde ve meydanlarda güvenlik önlemleri de artırılmış durumda.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.