Irak’ta Son Durum

  • 06 Şubat 2017
  • 1.422 kez görüntülendi.
Irak’ta Son Durum

Irak savunma güçleri 3 Şubat Cuma günü Musul’u kurtarma operasyonunun ikinci aşamasını Tikrit dolaylarında başlattı. Operasyonda şuana kadar yaklaşık 13 km’lik alan kurtarıldı.

Operasyonda Nuceba İslami Direniş Birlikleri Sayniye adasını kurtarmak üzere önemli ilerleme kaydetti. Operasyonda birçok IŞİD teröristi öldürüldü. Teröristlere  ait silahlar da ele geçirilerek imha edildi.

Nuceba birliklerinin saldırılarında önemli petrol merkezlerinden olan Selahattin eyaleti tekfirci teröristlerin kontrolünden çıktı. IŞİD terör örgütü daha önce bu alanları komuta merkezi olarak kullanıyordu.

Irak güçleri ayrıca Selahattin eyaletinde bulunan 5 köyü kurtardı ve böylece bölge halkı evlerine geri döndü.

Selahattin eyaletinde Irak güçleri tarafından IŞİD’e ait cephane yüklü bir araç patlatıldı. Nuceba füze birlikleri tarafından da örgüte ait onlarca kamyon imha edildi.

Selahattin eyaletinde bulunan Abdu Ali ve Arap Sayir köyleri geçtiğimiz cumartesi günü IŞİD teröristlerinden kurtarılarak, örgüte ait cephaneler direniş güçlerince ganimet olarak alındı.

Öte yandan, Nuceba İslami Direniş Birlikleri Bici ile Musul arasındaki bağlantı yolunda 7 km ilerlemeyi başardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.