Laricani: KOEP’le ilgili ikinci bir görüşme tehlikelidir

  • 06 Şubat 2017
  • 1.099 kez görüntülendi.
Laricani: KOEP’le ilgili ikinci bir görüşme tehlikelidir

İran İslam Cumhuriyeti Yargı Gücü İnsan Hakları Merkezi Sekreteri, KOEP’le ilgili yeni bir görüşmenin tehlikeli olduğunu bildirdi.

Dün akşam İRİB ikinci kanalında bir programa katılan İran İslam Cumhuriyeti Yargı Gücü İnsan Hakları Merkezi Sekreteri Muhammed Cevad Laricani, Amerikalıların KOEP’in ihlali konusundaki girişimlerine temasla, bu programın en önemsiz maddelerinin bile yeniden görüşülmeye açılmaması gerektiğini, zira taraflar için iyi sonuçlar doğurmayacağını bildirdi.

İran İslam İnkılabının, bölgede Amerika’nın sembol teşkil ettiği batı sultasını ciddi olarak sorguladığını belirten Laricani, batının İran İslam Cumhuriyetine darbe vurmak ve İslami direnişi kontrol altına almak için büyük çaba gösterdiğini, bunun için de İran’a karşı savaş fikrini kafalarında taşıdıklarını, çünkü İran’ın bu masraflı savaşta muzaffer ve iktidarla çıkacağını çok iyi bildiklerini söyledi.

Amerikalıların KOEP’i bir kenara itecek güçte dahi olamadıklarını ve sadece bu anlaşmadan suistifade ederek İran’a daha fazla baskı yapmak istediklerini ve yeni yaptırımların da bu çerçevede olduğunu belirten İran İslam Cumhuriyeti Yargı Gücü İnsan Hakları Merkezi Sekreteri Laricani,, ABD başkanı Trump’ın Amerikan güvenliğinin tehdit altında olduğu hakkındaki son kararının çok komik ve hakaret içerikli olduğunu bildirdi.

Amerikalılar ile Avrupalılar arasındaki anlaşmazlığın da gittikçe derinleştiğini belirten Laricani, Amerikalıların Avrupalıların izmihlalinden nemalandıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.