Irak’taki İslami direnişten Amerikan güçlerine uyarı

  • 19 Ekim 2023
  • 58 kez görüntülendi.
Irak’taki İslami direnişten Amerikan güçlerine uyarı

Irak İslami direnişi, bu ülkede Amerikan güçlerinin denetimi altındaki üs ve merkezlere yönelik saldırılarının artırılması konusunda uyarıda bulundu.

El Malume’nin haberine göre, Irak İslami Direnişi dün yayınladığı bildiride, Irak’ın Anbar vilayetindeki “Ayn El Esad” ve kuzeyinde yer alan “El Harir” olmak üzere Amerikan işgalcilerine ait 2 üssün hedef alındığını duyurarak  “Bu üsler bu sabah tam olarak İHA’lar tarafından hedef alındı.”diye ekledi.
Bu açıklamada şunlar belirtiliyor:
“Irak’taki İslami direniş, bu operasyonların artması konusunda uyarıda bulunarak, Irak ordusu ve güvenlik birimlerindeki kahraman kardeşlerimizi, Amerikan güçlerinin bulunduğu ve onların denetimi altındaki merkezlerden uzak durmaya çağırıyor.”
El Meyadin kanalı daha önce Irak İslami Direniş Grubu’nun, Irak Kürdistanı’nda Erbil’deki El Harir ve Anbar vilayetindeki Ayn El Esad olmak üzere iki Amerikan üssüne düzenlenen iki insansız hava aracı saldırısının sorumluluğunu üstlendiğini bildirmişti.
Irak’taki İslami direnişe bağlı bir kaynak da El-Meyadin kanalına “Amerikalılara daha fazla operasyonun gerçekleşeceğine dair söz veriyoruz.”demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.