İran ABD savaş uçaklarının Suriye’ye saldırısını kınadı

  • 21 Mayıs 2017
  • 1.311 kez görüntülendi.
İran ABD savaş uçaklarının Suriye’ye saldırısını kınadı

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerikan savaş uçaklarının Suriye’nin güneyinde sivillere yönelik saldırıyı kınayarak bu saldırının Suriye’nin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin açık bir şekilde çiğnenmesi olduğunu bildirdi.

Amerikan savaş uçakları geçen perşembe günü Suriye’nin Ürdün sınırı yakınında yer alan el’Tenf karayolunda  Suriye ordusunun mevzilerine saldırmış ve bu saldırı sonucunda başta siviller olmak üzere onlarca insan ölmüş ve yaralanmıştı.

İRNA’nın haberine göre, Kasımi,  dün yaptığı açıklamada,  Amerikan savaş uçaklarının Suriye’de sivillere yönelik saldırısını  uluslararası bağımsız bir ülkenin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin ayaklar altına alınması olarak nitelerken, bu saldırının aynı zamanda resmen tanınan uluslararası kanun ve ilkelerin Amerika tarafından hiçe sayılması olduğunu bildirdi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, bu saldırının savaş meydanlarında teröristleri desteklemek ve onlara zaman kazandırmak için yapıldığını belirterek, bu saldırının aynı zamanda Amerikalı yetkililerin  iç ve uluslararası arenada yaşadıkları sorunların üstünü örtmek için yapıldığını ve ayrıca Amerikan yönetiminin bölgede yıkıcı müdahalelerinin bir diğer örneği olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerikan savaş uçaklarının Suriyeli sivillere  saldırısının tekrarlanması durumunda, uluslararası toplumun sessiz kalması ve tepki göstermemesinin, uluslararası kanun ve ilkelerin  telafisi mümkün olmayacak şekilde zarar göreceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.