Ruhani’nin rakibi Reisi, seçimleri kazanan Ruhani’yi tebrik etti

  • 21 Mayıs 2017
  • 1.195 kez görüntülendi.
Ruhani’nin rakibi Reisi, seçimleri kazanan Ruhani’yi tebrik etti

İran’da geçen cuma günü yapılan 12. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinin mevcut cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin kazanmasının ardından Ruhani’nin rakibi Seyyid İbrahim Reisi Sadat, Ruhani’yi tebrik ederek başarılar diledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Reisi Sadat, dün yayınladığı bildiride, ‘sosyal adaletin  icrası ve halkın ve özellikle de mahrum kesimlerin iktisadi sorunlarının  giderilmesi ve bunun Ruhani hükümetinin öncelikli programı olmasını temenni etti.

Reisi, İran cumhurbaşkanlığı seçimlerine halkın görkemli katılım sergilemesinin  İran İslam Cumhuriyetinin konumunun geçmişe göre daha da güçlenmesine vesile olduğunu ve bu durumun dünyayı şaşırttığını bildirdi.

Bu arada Ruhani’nin rakiplerinden Seyyid Mustafa Haşimi Teba ve Seyyid Mustafa Mir Selim de, yayınladıkları ayrı ayrı mesajla, Ruhani’nin seçimleri kazanmasını tebrik ettiler.

Öte yandan İran milli güvenlik yüksek şurası sekreteri  Ali Şemhani de, Ruhani’nin tekrar  cumhurbaşkanlığına seçilmesini tebrik ederken, seçimlerin bölgenin çok zor şartlar içinde bulunduğu bir zamanda güven ve huzur içinde yapılmasının çok önemli siyasi değere sahip olduğunu, bu durumun İran’ın güvenlik alanındaki potansiyelini gösterdiği gibi İran’ın güvenliğinin de artmasına vesile olduğuna dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.