Ä°ran, ABD’nin terör eyleminin uluslararası örgütler nezdinden takip edecek

  • 14 Ocak 2020
  • 545 kez görüntülendi.
Ä°ran, ABD’nin terör eyleminin uluslararası örgütler nezdinden takip edecek

Ä°ran Yargı Erki Sözcüsü Gulamhüseyin Ä°smaili, ABD’nin Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’ye yönelik düzenlediÄŸi terör eylemine iÅŸaretle, ABD BaÅŸkanı’nın bizzat bu terör saldırı sorumluluÄŸunu resmen kabul ettiÄŸini ve bu cinayetin Ä°ran tarafından uluslararası örgütler nezdinden ciddiyetle takip edileceÄŸini belirtti.

Bugün düzenlediÄŸi basın toplantısında konuÅŸan Yargı Erki Sözcüsü Ä°smaili, ÅŸehit Korgeneral Kasım Süleymani’nin Batı Asya’da terörle mücadelede uluslararası kahraman olduÄŸuna iÅŸaretle, Ä°ran’ın ülkedeki mahkemelerin yanısıra, Irak’ta ve Uluslararası Ceza Mahkemesi nezdinde de ABD yönetimi, ordusu ve baÅŸkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Yargı Erki Sözcüsü ayrıca Ä°ngiltere büyükelçisinin Tahran’daki yasadışı bir eyleme katılmasına da temasla, Viyana SözleÅŸmesi’nin 41. maddesi uyarınca, baÅŸka ülkelerde bulunan yabancı diplomatların diplomatik dokunulmazlığa sahip olmalarına raÄŸmen, kabul eden ülkelerin kurallarına saygı gösterip, her hangi bir müdahaleden uzak durması gerektiÄŸini hatırlattı.

Ä°ngiltere’nin Tahran Büyükelçisi’nin yasadışı bir eyleme katılıp, video çekerek, olayları kışkırtmaya çalışmasının kabul edilemez olduÄŸunu söyleyen Yargı Sözcüsü, bu kiÅŸinin istenmeyen unsur tanındığını ve halkın beklentisi ve uluslararası kurallar uyarınca ülkeden ihraç edilmesi gerektiÄŸini söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.