İran, Afganistan’da barış ve istikrar istiyor

  • 08 Mart 2018
  • 1.018 kez görüntülendi.
İran, Afganistan’da barış ve istikrar istiyor

İran Savunma Bakanlığı Uluslararası İşler Yardımcısı General Muhammed Ehedi ile Afganistan Ulusal Savunma Bakanlığı Siyasi ve Stratejik Yardımcısı Ahmed Tamim Asi, bugün Tahran’da bir araya geldiler. Ehedi, İran’ın Afganistan’da barış ve istikrarın sağlanmasını istediğini ifade etti.

Tuğgeneral Ehedi ayrıca İran’ın terörle mücadele alanında deneyimlerini Afgan kardeşleriyle paylaşmaya hazır olduğunu ve Afganistan’da ulusal birlik ve barış sürecini desteklediğini söyledi.

İran Savunma Bakanı Yardımcısı ayrıca İran’ın ilkeli politikasının, tüm bölge ülkelerinin katılımıyla bölge güvenliğinin sağlanması olduğunu, yabancıların bölgedeki varlığının asla milletlerin lehine olmadığını kaydetti.

General Ehedi, terör örgütlerini Irak ve Suriye’de kurup destekleyenlerin bugün IŞİD’liler’i Afganistan’a taşımaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Afganistan Savunma Bakanı Yardımcısı da görüşmede, işbirliğinin geliştirilmesi için İran-Afganistan ortak güvenlik komisyonunun kurulmasını istedi.

Afganistan halkı ve hükümetinin İran İslam Cumhuriyeti’nin kendi dost ve kardeşi olarak gördüğünü söyleyen Tamim Asi, Kabil’in IŞİD başta olmak üzere terörist grupların Afganistan’daki varlığına tahammül edemediğini ve terör örgütleriyle mücadele için İslam dünyasının yardımını istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.