İran bilim alanında dünyanın 15. ülkesi oldu

  • 18 Ocak 2021
  • 1.461 kez görüntülendi.
İran bilim alanında dünyanın 15. ülkesi oldu

İran İslam Cumhuriyeti Symego’nun en yeni sıralamasında konumunu yükselterek, dünya çapında bilim alanında 15. sıraya yükseldi.

Symego derecelendirme sitesi tarafından yayımlanan son bilimsel sıralamaya göre, İran İslam Cumhuriyeti üretimde sıçrama yılı olarak adlandırılan 2020 yılında konumunu bir basamak yükseltmeyi başardı.

İran İslam Cumhuriyeti yeni konumunda 64 bin makale ile ülkenin bilim tarihinde de bir ilke imza attı. Bu kazanım İran İslam inkılabı ikinci aşamasında ileriye doğru adım atmakta güvenilir ve sağlam bir dayanağa dayandığını ortaya koyuyor.

İran İslam Cumhuriyeti’nin dünyanın ilk 20 bilimsel ülkesi arasında 15. sıraya yerleşmesi, İslam inkılabının ikinci merhalesinde büyük bir onur kaynağıdır.

İran İslam Cumhuriyeti bilimsel makaleler bakımından 2018 yılına kıyasla da iki basamak yükselerek, İsveç, Brezilya, Rusya, Danimarka, Polonya ve Türkiye’yi geride bıraktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.