İran bilim üretiminde birinci sırada

  • 28 Temmuz 2018
  • 1.444 kez görüntülendi.
İran bilim üretiminde birinci sırada

İslam dünyası bilim belge merkezi sitesi başkanı Muhammed Cevat Dehgani, İran’ın 2017 yılında bir önceki seneye kıyasla bilim üretiminde %8.6’lık artış kaydedildiğini ifade etti.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre İslam dünyası bilim belge merkezi sitesi başkanı Muhammed cevat Dehgani, Clarivate Analytics sitesinde yayınlanan son verilere istinaden, geçen sene dünyada bilim üreten en büyük 25 ülke arasında İran’ın en yüksek orana ulaştığını belirtti.

2017 yılında İran’ın bilimsel gelişme oranının 2016 yılına kıyasla %8.9 olduğunu kaydeden Dehgani, söz konusu oranın diğer ülkelere kıyasla en yüksek oran olduğunu sözlerine ekledi.

Söz konusu verilere göre son 6 yılda dünya genelinde bilim üreten ülkelerin ortalama bilim üretimi oranı yüzde 13 olmuştur. Bu arada Rusya yüzde 13, Hindistan yüzde 10.5 ve İran İslam cumhuriyeti de yüzde 9.1 oranıyla sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü sırada yer almaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.