İran BM’ye yazdığı mektupta Siyonist İsrail’i kınadı

  • 12 Mayıs 2018
  • 1.134 kez görüntülendi.
İran BM’ye yazdığı mektupta Siyonist İsrail’i kınadı

İran’ın BM’deki temsilcisi Gulamali Hoşru, BM genel sekreterine yazdığı mektupta, korsan rejim İsrail’in başta Suriye olmak üzere bölgede teröristlere verdiği desteği kınadı.

Hoşru, dün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’a yazdığı mektupta, ırkçı İsrail’in bölgede teröristleri desteklediğine dair yeterince kanıtın mevcut olduğunu bildirdi.

Hoşru, sözkonusu mektubu geçen 10 şubat gelişmeleri hakkında yazdı. Sözkonusu tarihte, Suriye ordusu hava savunma sistemleri, terör rejimi İsrail’e ait bir F-16 savaş uçağını Golan’da el’Celil bölgesinde düşürmüştü. Siyonist İsrail rejimi, 10 şubat tarihinde Suriye topraklarına girmelerinin sebebinin İran’a ait bir insansız hava aracının işgal altındaki topraklara girmesini iddia etmişti.

İran’ın BM temsilcisi, BM genel sekreterine yazdığı mektupta, siyonist rejimin aslı astarı olmayan bu iddianın aksine sözkonusu İHA’nın, silahlı olmadığını, ne her hangi bir çatışma için ne de her hangi bir yere saldırı için görevlendirilmediğini bildirdi.

Hoşru, BM bildirgesine göre, İran’ın, kendini savunma hakkını saklı tuttuğunu ve BM Güvenlik Konseyi’nden terör rejimi İsrail’in bölgenin barış ve güvenliğini tehdit eden tutumlardan ve tehlikeli maceralarını durdurması için görevini yerine getirmesini istedi.

İranlı yetkili, mektupta, terör rejimi İsrail’in Suriye topraklarına saldırısına işaretle, ”siyonist İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırısı, açık bir şekilde Suriye hakimiyetinin çiğnenmesidir ve uluslararası kanunlara aykırıdır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.