İran cumhurbaşkanı Ukrayna cumhurbaşkanı ile görüştü

  • 12 Ocak 2020
  • 2.592 kez görüntülendi.
İran cumhurbaşkanı Ukrayna cumhurbaşkanı ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Tahran’da meydana gelen uçak kazasıyla ilgili bir telefon görüşmesi yaptı.

Ruhani dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, sözkonusu uçağın insan hatasından dolayı düştüğünü  belirterek, bu olayda suçluların yargıya teslim edileceğini söyledi.

Düşen uçakta hayatını kaybedenlerden dolayı taziyelerini ve  üzüntüsünü bildiren İran cumhurbaşkanı, Ukrayna’dan gelecek uzman araştırma komitesi ile yakın işbirliğine de vurgu yaparak, sözkonusu yolcu uçağının düşmesiyle ilgili olarak İran İslam Cumhuriyeti’nin hukuki bütün taahhütlere bağlı kalacağını ve İran-Ukrayna dışişleri bakanlarının da konuyla ilgili görüşmelerini sürdürdüklerini söyledi.

Ukrayna cumhurbaşkanı da, sözkonusu telefon görüşmesinde,  İran halkı ve devletine taziyelerini bildirirken, İran’ın yayınladığı bildirinin Ukrayna için çok önemli olduğunu ve İran’ın işbirliğine dair yakın tutumunun da takdire şayan olduğunu bildirdi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağının “yanlışlıkla” vurulduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.