Musevi: ABD rejimi sonuçta yenilgiyi kabul edecek

  • 12 Ocak 2020
  • 568 kez görüntülendi.
Musevi: ABD rejimi sonuçta yenilgiyi kabul edecek

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Amerika’nın İranlı şirketler ve vatandaşlar aleyhindeki yeni kışkırtıcı girişimlerini kınayarak, ”Amerika rejimi sonunda gerçekleri kabul edecek ve kendi yenilgisini kabul edecek” dedi.

Musevi, ABD’nin İran aleyhindeki son yaptırım kararlarını kınayarak bu yaptırımların uluslararası bütün kanunların ayaklar altına alındığını gösterdiğini ama maalesef Amerikalıların  tek yanlı, yasadışı bu girişimlerinin devam ettiğini söyledi.

Musevi, ABD’nin İran vatandaşları ve şirketleri aleyhindeki yaptırımlarının BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı bildirisine aykırı olduğunu belirterek, Amerika’nın altına imza attığı uluslararası taahhütleri de hiçe saydığını söyledi.

Amerika’nın bu girişimlerinin uluslararası toplumda  ciddi sorunlara neden olduğunu belirten İran dışişleri bakanlığı sözcüsü,Amerikan sanayisinin uzun süredir rakipleriyle rekabet edemediğini ve halihazırda da mantık dışı gümrük tarifeleri getirmek suretiyle  Amerika’nın bakış açısının sırf siyasi ve güvenlik olduğunun görüldüğünü söyledi.

Amerika’nın yaptırıma dair girişimlerinin İran halkının normal yaşamını etkilemek amacıyla yapıldığını belirten İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD’nin bu girişimleriyle de aslında açık bir şekilde İran halkına düşmanlığının hangi boyutlarda olduğunu gösterdiğini söyledi.

Amerikan hazine bakanlığı geçen cuma günü  İran’a yönelik düşmanlığa dayalı girişimleri doğrultusunda İran’ın Irak’taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısını bahane ederek yeni yaptırım kararı almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.