İran: DAEŞ, ABD ve siyonistlerin yetiştirmesidir

  • 17 Kasım 2015
  • 860 kez görüntülendi.
İran: DAEŞ, ABD ve siyonistlerin yetiştirmesidir

İslami İran istihbarat bakanı Mahmud Alevi, DAEŞ teröristlerinin Amerika ve siyonizmin yetiştirmesi ve ürünü  olduğunu söyledi.

İran istihbarat bakanlığının  enformasyon sitesine göre, Mahmud Alevi,  dün  İran’ın batısında yer alan Kürdistan eyaletinde bir grup alimle yaptığı görüşmede, İran İslam Cumhuriyetinin, DAEŞ teröristlerinin her türlü  hareketlerini  ve girişimlerini dikkatle gözetlediğini  belirterek; öyle ki bu yıl Muharrem  ayında   10 terör ekibinin ortaya çıkarıldığı ve etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Kürdistan Sünni ve Şii alimlerine övgüde bulunan Alevi,  İslam’ın fıtrat dini olduğunu ve de insanın fıtratıyla uyum içinde bulunduğunu, bu fıtratın ise, aşırılık ve dar görüşlülükten azap çektiğini hatırlattı ve İslam’ın, insanı, fıtratı doğrultusunda aşırıcılıktan ve tefritten uzak bir yöne hidayet ettiğini söyledi.

İran istihbarat bakanı, Sünni ve Şiilikte aşırıcılığa kaçmanın İslam’da  yer olmadığını belirterek, İslam’ın tavsiyesinin, muhtelif akaitlere karşı muhabbet olduğunu söyledi.

Mahmut Alevi, bazı ülkelerde  patlamalar olurken İran’da güvenliğin hâkim olduğunu ve bu durumun da İran İslam cumhuriyetinin konumunun pekişmesine vesile olduğunu hâlbuki İran İslam cumhuriyeti aleyhinde tehdidin ise ciddi olduğunu  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.