İran dışişleri bakanı Zarif, Çin’e gitti

  • 13 Mayıs 2018
  • 1.146 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanı Zarif, Çin’e gitti

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün gece siyasi ve iktisadi bir heyet başkanlığında ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmasını görüşmek üzere Çin’e gitti.

Mehr haber ajansına göre, Zarif, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüşecek.

İran dışişleri bakanı, Pekin’de temaslarını tamamladıktan sonra Moskova’ya gidecek ve Rus yetkililerle Amerika’nın uluslararası nükleer anlaşmadan çıkması konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulunacak.

Zarif, gelecek salı günü de Brüksel’e gidecek ve Fransa, Almanya, İngiltere dışişleri bakanları ve ayrıca Avrupa Birliği dış siyaset sorumlusu Federica Mogherini ile  nükleer anlaşmanın geleceği konusunda görüşmeler yapacak.

İran dışişleri bakanı, İran cumhurbaşkanı Ruhani’nin direktifi doğrultusunda bu ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Amerikan başkanı geçen salı günü yaptığı açıklamada, İran aleyhinde asılsız iddialara dayanarak suçlamalarda bulunmak suretiyle, Amerika’nın nükleer anlaşma KOEP’ten çıktığını bildirmiş ve  İran’a 3 ve 6 aylık periyotlarda yeni yaptırımların yürürlüğe gireceğini bildirmiştir.

İngiltere, Fransa, Rusya, Çin, Almanya ve Avrupa Birliği Trump’ın nükleer anlaşmadan çıkmasına  karşı tepki gösterdiler ve bu ülkeler Amerika olmaksızın da nükleer anlaşmanın devam edeceğini bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.