İran dışişleri bakanı Zarif Lübnan’a gidiyor

  • 05 Kasım 2016
  • 923 kez görüntülendi.
İran dışişleri bakanı Zarif Lübnan’a gidiyor

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in en kısa zamanda Lübnan’a gideceğini söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi,  dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Lübnan’a gideceğini bildirirken, ”İran ve Lübnan ilişkiler düzeyi ve onun  bölgenin sebat ve barışında etkisine temasla, iki ülke arasında dönemsel görüşmelerin olduğunu ve devam ettiğini ve  bu doğrultuda dışişleri bakanı Zarif’in en kısa zamanda Lübnan’a gideceğini” söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Kasımi, dışişleri bakanı Zarif’in Beyrut ziyaretinin programlanmakta olduğunu  belirterek, ‘Zarif’in büyük ihtimalle önümüzdeki hafta gideceğini ve bu ziyarette,  Lübnanlı üst düzey yetkililerle, iki ülke arasında siyasi, iktisadi, kültürel işbirliklerinin yeni dönemde geliştirilmesi, ayrıca bölge gelişmeleri, Suriye konusu ve uluslararası  işbirlikleri konusunda görüşmeler yapacağını’  söyledi.

Bu arada Lübnan’da bazı basın yayın kuruluşları da, İran dışişleri bakanı Zarif’in, İran’ın Lübnan’a yönelik destekleri doğrultusunda, Lübnan’da yeni cumhurbaşkanı Mişel Aoun’un  seçilmesinin ardından en kısa zamanda Lübnan’ı ziyaret edeceğini yazdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.