İran: Doğu Guta’da siviller canlı kalkan

  • 03 Mart 2018
  • 1.098 kez görüntülendi.
İran: Doğu Guta’da siviller canlı kalkan

İran’ın BM insan hakları şurasındaki temsilcisi Muhsin Kanei, Suriye’nin başkenti Şam etrafında yer alan Doğu Guta’da sivillerin teröristler tarafından canlı kalkan olarak tutulduğunu bildirdi.

İranlı yetkili dün sözkonusu şuranın Cenevre’deki oturumunda  batı medyasının Suriye ordusunun Doğu Guta’da teröristlere karşı mücadelesini eleştirmesine tepki gösterirken, keskin nişancıların insani koridor geçit yerlerine yakın bölgelere konuşlandıklarını ve sivillerin Doğu Guta’dan çıkışlarına engel olduklarını ve çıkmak isteyenleri hedef aldıklarını bildirdi.

Muhsin Kanei, bilinen bazı ülkelerin  desteğindeki teröristlerin 7 yıldır sivillere karşı işledikleri cinayetlere  işaretle, bu durumun Suriye’de istikrarsızlığı ve güvensizliğin doruğa çıkmasına neden olduğunu ve bunun aynı zamanda dünya güvenliği ve barışı için de tehdide dönüştüğünü bildirdi.

İran’ın temsilcisi, ılımlı gösterilen grupların  en’Nusra gibi terör örgütleriyle işbirliğine de temasla,  Güvenlik Konseyi’nin son zamanlarda Suriye’de ateşkes kararı aldığını ama  Şam ve etrafındaki bölgelere terörist grupların  Suriye yönetiminin kontrolündeki yerlere saldırmaya devam ettiklerini söyledi.

Muhsin Kanei, Suriye buhranının ancak milli görüşmeler yoluyla çözülebileceğini belirterek, ”halkın seçimine saygı gösterilmeli, Suriye hükümeti ve sivil toplum kuruluşlarının desteğindeki milli dayanışma projesinin yürürlüğe girmesine destek verilmeli” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.