Cevad Zarif Bosna Hersek başbakanı ile görüştü

  • 03 Mart 2018
  • 1.075 kez görüntülendi.
Cevad Zarif Bosna Hersek başbakanı ile görüştü

İran dışişleri bakanı Bosna Hersek Başbakanı Denis Ezvizdiç ile görüşmesinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını bildirirken Ezvizdic ise İran ile ilişkilerin her alanda geliştirmesinde bir engel olmadığını belirti.

Balkan ülkeleri ziyareti çerçevesinde Bosna’yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşmesinde İran’ın ülkesine geçmiş yıllarda yaptığı yardımlara teşekkür eden Bosna Hersek başbakanı, İran’ın Bosnalıların kalbinde yeri olduğunu söyledi.

İki ülke ilişkilerinin dostane olduğunu ifade eden Ezvizdiç iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi için tercihli ticaret anlaşması, bankacılık ilişkileri anlaşması ve vizelerin kolaylaştırılması anlaşmasının imzalanması gerektiğini söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif de görüşmede İran’ın Bosna ile ilişkilerin gelişmesi için bir engeli olmadığını belirterek, ortak ekonomik komisyon oluşması, bankacılık alanında ilişkilerin gelişmesi ve vize kolaylaştırmasının işbirliği engellerini giderebileceğini söyledi.

Zarif, Bosna Hersek’te daha önce Bosna Hersek dışişleri bakanı ile de görüşmüştü.

Zarif, Balkan ülkeleri ziyareti çerçevesinde Bosna’dan önce Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan’ı ziyaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.