İran Donanması’nda yaşanan kazada 19 asker şehit oldu

  • 11 Mayıs 2020
  • 1.297 kez görüntülendi.
İran Donanması’nda yaşanan kazada 19 asker şehit oldu

Tahran, İRNA- İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Halkla İlişkiler Dairesi’nden yapılan açıklamada, dün gece Umman Denizi kıyısında Donanma tatbikatı sırasında yaşanan kazara olayda şehit düşenlerin sayısının 19 olduğu, 15 kişinin yaralandığı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Halkla İlişkiler Dairesi’nin açıklamasına göre, Hürmüzgan iline bağlı Cask limanı sularında hafif bir savaş gemisinde kazara olay çıktığı açıkladı.

Olayın hemen ardından Sahil Güvenlik ekipleri olay yerine gelerek şehitlerle yaralıları alıp hastanelere götürdü. Anılan gemideki kuvvetler, asker arkadaşlarının canını korumak için eşsiz bir kahramanlık gösterdi.

47 metre uzunluğunda, 8.5 metre geişliğinde ve 477 ton ağırlığında olan bu gemi, yük ve yolcu taşıma kapasitesine sahip.

İranşehr Tıp Bilimleri ve Sağlık ve Tedavi Hizmetleri Üniversitesi Rektörü bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Konarek Gemisi’nde yaşanan olaydan kaynaklı yaralanan 12 kişinin Çabahar İmam Ali Hastanesi’nde tedavi altına alındığını bildirdi.

Olayın yaşandığı Konarek isimli geminin de teknik incelemeler yapılması için bölgede deniz iskelesine tanınmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.