UAÖ: Amerika sivil katliamları hakkında yalan söylüyor

  • 11 Mayıs 2020
  • 1.145 kez görüntülendi.
UAÖ: Amerika sivil katliamları hakkında yalan söylüyor

Uluslararası Af Örgütü UAÖ, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, başta Afganistan, Pakistan ve Irak olmak üzere bölge ülkelerinde düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı hakkında yalan söylediğini açıkladı.

Uluslararası Af Örgütü UAÖ Amerika masası twitter hesabında yaptığı açıklamada, Pentagon başta Afganistan, Pakistan ve Irak olmak üzere bölge ülkelerinde düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı hakkında yalan söylediğini ve gerçek verileri açıklamadığını belirtti.

Pentagon’un 2019 yılında Amerika’nın düzenlediği hava saldırılarında sadece 130 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladığı raporunu temas eden UAÖ şöyle dedi:

Çeşitli bölgelerde yapılan geniş kapsamlı araştırmalar, ABD ordusu halâ hava akını düzenlediği bölgelerde sivil kayıpların verilerini daha az gösterdiğini ortaya koymuştur.

Amerika’nın Afganistan, Pakistan ve Irak gibi bölge ülkelerinde düzenlediği hava saldırıları her yıl binlerce sivilin hayatını kaybetmesine yol açıyor.

Gerçi Amerika yönetimi bu saldırılara terörle mücadele bahanesini ileri sürüyor, ancak uluslararası insan hakları örgütleri dünyanın çeşitli bölgelerinde terör ve şiddete destek veren ve insan haklarını ihlal eden tarafın Amerika olduğunu belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.