İran Fransa dışişleri bakanının Riyad açıklamalarına tepkili

  • 17 Kasım 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
İran Fransa dışişleri bakanının Riyad açıklamalarına tepkili

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Fransa dışişleri bakanının Riyad açıklamalarına tepki olarak, Fransa’nın Ortadoğu’da yaşanan krizler ve insani facialara tek yanlı yaklaştığını söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Behram Kasımi, Fransa dışişleri bakanı Jean-Yves Ludrian’ın Riyad’da Suudi mevkidaşı ile düzenlediği ortak basındaki sözlerine tepki olarak, Fransa’nın Ortadoğu’daki insani facialar ve krizlere tek yanlı bakışının ister istemez bazı potansiyel krizlerin açığa çıkmasına ve yaşanmasına sebep olduğunu söyledi.

Kasımi Fars Körfezi’ni ziyaret eden bazı bölge dışı ülke yetkililerinin bölgedeki gerçekleri gözardı ettiğini, Suudilerin savaş yanlısı evhamlarının etkisinde kaldığını, onların İran karşıtı boş, sahte ve düşmanca endişelerini tekrarladığını söyledi.

Tümünde Suudi Araistan’ın yıkıcı rolünün kesin ve tamamen açık olarak görüldüğü benzer açıklamaların bölgede yaşanan krizleri azaltmadığını belirten Kasımi tam aksine kriz yaşayan ülkelerin bu sorundan kurtulmalarına da yardımcı olmadığını belirtti.

Bazı bölge dışı ülkelerce bölge ülkelerine satılan ölümcül silahların aralarında Yemen halkına karşı korkunç savaşın da bulunduğu yıkıcı savaşlarda kullanıldığını, söz konusu ülkelerin Arabistan ve bölgedeki müttefiklerine desteğinin onları yeni krizler oluşturmakta daha da küstahlaştırdığını ve dünyanın bu hassas bölgesinde durumun daha da vahim olmasına sebep olduğunu belirtti. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.