Bugün Resul Ekrem –saa- rıhleti ve İmam Hasan’ın –as- şehadet yıl dönümü

  • 17 Kasım 2017
  • 1.337 kez görüntülendi.
Bugün Resul Ekrem –saa- rıhleti ve İmam Hasan’ın –as- şehadet yıl dönümü

İslami İran’ın dört bir yanı dün akşam Resul Ekrem hatemulenbia hz. Muhammed’in –saa- rıhleti ve cennet gençlerin efendisi, ehlibeyt imamlarının 2.si hz. İmam Hasan’ın –as- şehadeti yıldönümünde siyahlara büründü.

Bugün hk 20 Sefer 1439’a tekabül eden 17 Kasım 2017 Resulullah efendimiz hz. Muhammed’in –saa- rıhleti ve İmam Hasan’ın şehadet yıl dönümüdür.

Resul Ekrem –saa- hk 11 yılında rıhletlerinden önce sevgi ve şefkatle nebevi şeriatin hükümleri ve temellerini en seçkin yöntemlerle ve aynı zamanda metin ve güçlü bir uslüple beyan ederek, hidayet dini olan İslam’ın maarifini en müklemmel şekilde yaymaya çalıştı.

Mübarek ömürlerinin yaklaşık 30 yılını, Emirulmüminin hz. Ali –as- ile birlikte geçiren Ehlibeyt imamların 2.si hz. İmam Hasan –as- da hk 28 Sefer 50 yılında 47 yaşında iken Muaviye’nin emri ve eşinin eli ile zehirlenerek şehit edildi.

İslami İran’ın halkı bu münasebetle dün gece özellikle Meşhed kentinde İmam Rıza –as- ve Kum kentinde hz.Masume’nin –sa- kutsal türbeleri başta olmak üzere cami ve dini kutsal mekanlarda toplanarak, yas merasimi düzenlediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.