İran-Gürcistan İlişkilerinin Gelişmesine Vurgu

  • 13 Aralık 2015
  • 1.146 kez görüntülendi.
İran-Gürcistan İlişkilerinin Gelişmesine Vurgu
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı ve Gürcistan cumhurbaşkanı ikili ve bölgesel ilişkilerin gelişmesi zaruretini vurguladı.

İRNA’nın bildirdiğine göre Türkmenistan’ın 20 bağımsızlık törenlerine katılmak için Aşkabad’da bulunan Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, dün Gürcistan cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile yaptığı görüşmede İran ve Gürcistan’ın bölgedeki stratejik konumuna temasla, İran’ın, Gürcistan’ın Ortadoğu ve Orta Asya ülkeleri ile bağlantı yolu olabileceğini bildirdi.

İki ülke arasında muhtelif dallarda var olan işbirliğine de değinen Cihangiri, İran ve Gürcistan arasında yapılacak yakın bir işbirliği ve yeni demir yolları ve otobanların oluşturulmasıyla Fars Körfezinin Karadeniz’e kavuşturulabileceğini bildirdi.

Gürcistan cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili de bu görüşmede ülkesinin İran ile her türlü işbirliğinde bulunmaya hazır olduğunu bildirerek, iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişmesinin bölgesel barış ve istikrara da katkıda bulunabileceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.