İran halkı, İslam Devrimi ve liderliğinin ideallerine bağlıdır

  • 07 Haziran 2022
  • 112 kez görüntülendi.
İran halkı, İslam Devrimi ve liderliğinin ideallerine bağlıdır

İran İslami Kültür ve İletişim Kurumu başkanı “İran halkı, İslam Devrimi ve liderliğinin ideallerine bağlıdır ve İslam Devrimi’nin Lideri’nin yol göstericiliği herkesin başarısı için yol haritasıdır.” dedi.

Tahran’da İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu İmam Humeyni’nin vefatının 33. yıl dönümüne katılan Filistin Halkının Kurtuluşu ve Direniş Cephesi alimlerinin bir grup toplantısında konuşan Muhammed Mehdi İmanipur, Filistin heyetinin bu merasime katılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, ”Filistin meselesi bütün Müslümanların ortak meselesidir.” dedi.
İran İslami Kültür ve İletişim Teşkilatı Başkanı, “Bugün Siyonist rejimle savaş, Kudüs’ün ekseni etrafında dönüyor ve Müslümanlar, mazlum Filistin halkının savunmasının koruyucusudur” dedi.
Bugün mazlum Filistin milletinin meşruiyetinin başta özgür düşünürler olmak üzere herkese gözler önüne serildiğini belirten İmanipur, günümüz dünya savaşını bir anlatı savaşı olarak nitelendirerek, ”Bugün yaşananlar doğru anlatılmazsa başkaları Filistin dahil İslam dünyasının gerçeklerini diledikleri gibi anlatacaklar.”dedi.

İmanipur, İmam Humeyni’nin hatırasını yaşatmanın tüm Müslümanların dini görevi olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ”İslam Devrimi’nin ayakta kalabilmesi için İmam Humeyni’nin (ra) fikirlerinin gelecek nesillere tanıtılması gerekmektedir.”

Filistin Demokratik Cephesi temsilcisi  Ali Faysal da, mazlum Filistin halkına verdiği tam destek için İran İslam Cumhuriyeti’ne de teşekkür ederek, Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü ilan eden İmam Humeyni’nin bu girişiminin onun Filistin ve Mescidi Aksa davasına verdiği önemi gösterdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.