İran: Her türlü tehdide en ağır şekilde karşılık vereceğiz!

  • 20 Haziran 2017
  • 1.125 kez görüntülendi.
İran: Her türlü tehdide en ağır şekilde karşılık vereceğiz!

İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, İran’ın füze alanında sahip olduğu potansiyellerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, İran’ın füze alanında sahip olduğu potansiyellerine ilişkin, “Geçen 3 sene boyunca füze alanında nitelik ve nicelik açısından geniş çaplı programlara imza attık ve günümüzde ise yüksek bir yıkıcı kapasitenin yanı sıra ince dikkate sahip “Cruise” ve “Balistik” füzelerin tasarımıyla üretimini gerçekleştirerek bunları silahlı kuvvetlerin hizmetine sunuyoruz” ifadelerinde bulundu.

General Dehgan sözlerini şöyle sürdürdü: İran İslam Cumhuriyeti, önleyici savunma gücünü geliştirmeye isteklidir ve hiçbir yabancı güç bunu engelleyemeyecektir. Bu yönde ülkemize karşı uygulanan yaptırımlar, etkili olmamakla birlikte bizi bu alanda bağımsızlığa ulaşmaya daha da kararlı hale getirmiştir.

Savunma Bakanı konuşmalarının bir diğer kısmında ise, “İran’ın savunma amaçlı askeri gücü, bölgedeki barış, istikrar ve güvenliğe hizmet ederek, huzursuzluk yaratan DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı mücadelede kullanılacaktır. Tahran’daki saldırganların öldürülmesi, bu tür girişimleri tasarlayanlara ağır darbeler vurulması ve Devrim Muhafızları’nın yaptığı füze operasyonu, İran’ın teröristlere karşı ağır ve anında yanıt verdiğini gösterdi” açıklamalarını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.