Ruhani Meksika’nın yeni İran Büyükelçisi’ni kabul etti

  • 20 Haziran 2017
  • 1.028 kez görüntülendi.
Ruhani Meksika’nın yeni İran Büyükelçisi’ni kabul etti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran’da görevine yeni başlayan Meksika’nın yeni Tahran Büyükelçisi Jose Alfonso Kamarna’yı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Meksika’nın İran’a atadığı yeni akredite Büyükelçisi Jose Alfonso Kamarna’nın kabulünde, yeni dönemde iki ülke arasındakı karşılıklı ilişkilerin daha da arttılmasını temenni ederek, “Nükleer anlaşma sonrası dönemde yaptırmlarla iligli sorunların giderildiğinden dolayı Tahran-Mexico City arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönünde tüm imkanlar oluşturulmuştur” dedi.

İran’ın bölgesel ve küresel gelişmelere yönelik Meksika ile aynı görüşte olduğunu kaydeden Ruhani, “Dünya güçlerinin diğer ülkelerin iç işlerine müdahil olmasını engellemeliyiz. Bu yönde bağımsız ülkeler adına yakın ilişkiler kurarak uluslararası arenada ortak tavır göstermeliyiz” değerlendirmesini yaptı.

Bunlara ilave olarak, Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın uluslararası meselelere ilişkin yaklaşımının istişare görüşmeler ve diyalogdan yana olduğunu belirterek, ortak görüşe sahip olan ülkelerin de uluslararası arenada aynı safta yer almasının gerektiğini açıkladı.

Meksika’nın yeni Tahran Büyükelçisi de, ülkesinin ticaret ve ekonomi başta olmak üzere tüm alanlarda İran ile ilişkilerini geliştirmek istediğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.