İran hükümeti özel sektörü üretimde teşvik ediyor

  • 21 Mart 2017
  • 1.145 kez görüntülendi.
İran hükümeti özel sektörü üretimde teşvik ediyor

İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri, hükümetin hicri şemsi yeni 1396 yılında üretimde özel sektörü ve istihdama dayalı yatırımı destekleyeceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Cihangiri, İran’ın batısında yer alan Kirmanşah’a yaptığı ziyarette,  bu yılın İslam inkılabı rehberi tarafından, ”direniş ekonomisi, üretim ve istihdam’ yılı olarak adlandırıldığını  belirterek; İslam inkılabı rehberinin her zaman hükümeti desteklediğini ve bazı konularda hükümetten talepte bulunduklarını ve bu konularda da İslam inkılabı rehberinin haklı olduğunu söyledi.

Cihangiri, yeni yılda hükümetin üretim ve istihdama büyük önem vereceğini ve desteklerle bu alanda  ciddi çaba göstereceklerini bildirirken,  özel sektörün yatırımlarını arttırmasının da hükümetin önceliği olacağını söyledi.

Özel sektörün direniş ekonomisinin hayata geçmesinde en önemli faktör olduğunu belirten Cihangiri, yatırım ve istihdam konusunun hem hükümet ve hem de özel sektör tarafından  ciddiyetle ele alınması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.